Nädal 9

Tänapäeval on väga mitu erinevat viisi kuidas olla IT professionaal - seda me ka nägime eelmise nädala ülesandes. Tuleks tuua välja paar head näidet, mis iseloomustaks meie IT professionaale ka Eestis.

Esimeseks tooks välja Jan Aasa, keda valiti Eesti mõjukamaks IT-juhiks 2019. Jan Aasa on kindlasti nii juhi positsioonil kui ka juhendaja omal, kuna tema eesmärkidest on ühtne ja kokkuhoidev kolleegium. Aasta 2019 IT juht peab oma rolli tõlgiks äri ja tehnoloogia vahel.  Tema sõnul, on oluline: "Et olla edukas IT-juht, on vaja tunda oma organisatsiooni ärivaldkonda koos selle põhi- ja tugiprotsessidega, veel parem, kui kogu tarneahelat, mille üks ketilülidest ollakse. Sellele lisaks on oluline IT-juhi kuulumine ettevõtte juhtkonda koos sellest tulenevate õiguste ja kohustustega."
Vaata: https://www.ituudised.ee/uudised/2019/05/21/jan-aasa-it-juht-on-tolk-ari-ja-tehnoloogia-vahel


IT võib leida kõikjal me ümber - järgmine keda tunnustati 2019 aasta IT Gaalal oli Innar Järva, kes on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia IT juht, kes jõudnud lihtsa empiirilise tõdemuseni, et kui infosüsteemist ärikasu ei teki, pole ka infosüsteemi vaja. Teda võib kindlasti lugeda kui arengumootori inimesena ning ülemusena. Vaata: https://www.ituudised.ee/uudised/2019/05/21/muusikaakadeemia-it-juht-koige-alus-on-arikasu





Comments

Popular posts from this blog

Nädal 11

Nädal 7