Nädal 2

Kui tuua välja kaks asja, mis eksisteerisid enne veebi, siis minule kui peaaegu "mileenium-lapsele" (sündinud 1997), on raske mõelda aega enne veebi. Lugedes postitust enne ülesande lugemist oli naljakas - tundus nii võõras ning kuidagi väga algeline.

Samas kui nüüd hakata mõtlema, siis osade asjade kasutamist me jätkame ka praegu, kui veebi sünnist on 30 aastat möödas. E-poste ning algelisi arvuti kaardimänge on kasutatud juba enne WWWd ning on ka kasutusel tänapäevalgi. E-post on üheks suureks profiiliks just töötavale inimesele - suhtlus käib läbi meilide et veenduda kasutajate aususes/korrektsuses ning ka vajaduse korral päästa olukordi kus läheks vaja asitõendeid. E-posti olemasolu pole kuhugi aastate jooksul muutunud, olgu see siis 1980' või praegu. Samuti kõige lihtsam asi mida võid leida arvutist - kaardimängud! Vahepeal kohtad tudengeid, kellel igava loengu ajal on Windowsi või mõne muu OP-süsteemi kaardimängud lahti ja mänguhoos. Tihtipeale nad jäävad oma klõpsutamisega vahele ka!

Kassetid ja kassetimängjad tunduvad nüüd nagu võõrsõnad. Nüüd saame me ilusti tõmmata palasi alla Spotifyst või Soundcloudist aga kunagi oldi enne isegi CD kassetimängjad ja kassetid. Kuidas siis sai muusikat piraatida? Lindistad peale! Samuti ei puudunud ka suhtlusvõrgustikud nagu MSN. MSN oli ka minul, minu esimene suhtlusplatvorm enne Facebooki. See oli veel algklassides, kus sain oma klassikaaslastega suhelda. Tihtipeale oli levi maas ning ei saanud väga kasutada, aga siiski vabadus suhelda ka kodus oli lahe!!

Comments

Popular posts from this blog

Nädal 11

Nädal 9

Nädal 7