Nädal 3

Suhtlusportaalid ja suhtlusvõrgustikud - Facebook

Võib väita ehk, et Facebook, kui otsetõlkes "näoraamat" on kaotanud oma esialgse tähenduse ja muutnud selle täiesti uueks tähenduseks. Facebook algselt oli loodud inimeste suhtlusvõrgustikuks, mis ta ka oma olemuselt säilitanud on - inimesed saavad jagada pilte, sõnumeid, videoid, moodustada grupivestluseid pea 100 inimesega ning kiirelt ja lihtsalt laiali saata informatsiooni.

Facebook on aga mõjutanud nii palju ka firmade, filmiloojate, heliloojate kui ka poliitikute elu - nende jälgimine, kaasa elamine jm on vaid ühe "Like"'i kaugusel. Paljud väikefirmad ei loo enda veebisaite sest Facebookis on seda nii palju lihtsam teha, turundada, jagada ja promoda.

Facebook on ühendanud inimeste suhtlusvõrgustiku kogu maailma omaga - saad lihtsalt lisada sõbraks ka tuttavatest välismaalasi ning saad lähimate minutite jooksul teada mis on maailmas toimunud näiteks BBC vahendusel.

Samuti, iga inimene saab luua oma üritusi, kokkusaamisi ülimalt lihtsalt - enam ei pea helistama sõpru läbi, et mis kuupäev neile sobiks, vaid lihtsalt teed ürituse, kutsud sõbrad kohale ja ehk veab - kõik saavad tulla.

Facebook on kindlasti muutnud maailma ning on väheseid, kellel pole Facebooki.

Samas, olen märganud oma eakaaslaste seas, et Facebook on muutunud antireklaamiks. Mis ma sellega mõtlen, ongi et ka mina tõmbasin enda telefonist maha Facebooki emaäpi ja kasutan nüüd ainult Messengeri - kus saabki ainult suhelda. Miks ma seda teen? Facebook on tõepoolest lihtsamaks meile muutnud olla maailmaga kursis. Kuid see tähendab ka nii palju negatiivsust - kus mis maailmaosas on toimunud looduskatastroofid, kus on toime pandud inimõiguste vastaseid tegevusi ja mis toimub ka meie väikse Eesti poliitikamaastikul ja kuidas meie poliitikud "hästi" käituvad.

See tekitab piinlikust ning kurbust ja nii kui nii on seda ka meie ümbritsevas maailmas nii palju et miks me peaksime ennast veel vaevama nii suurte teiste muredega?

Kokkuvõtteks on Facebook väga äge ja inimesi ühildav veebisait. Ent ka sellel on omad vead ja head millega osad inimesed ei oska leppida.


Comments

Popular posts from this blog

Nädal 11

Nädal 9

Nädal 7