Nädal 10

Kuidas saada häkkeriks - mitte-IT inimese poolt nähtuna

Nädalaülesanne oli meil läbi lugeda Eric S. Raymondi artikkel "How to become a hacker". Kuna tekstides oli viidatud palju ka kaasajastumisele, siis on korrektne välja tuua, et viimati on seda artiklit eesti keeles uuendatud 2016. aastal. Ehk võibolla nii mõnigi väide on jäänud uuendatama. Aga see selleks.

Artikkel oli väga põnev ning huvitav lugeda, kuna mina kui mitte IT-inimene sain nii mõnegi uue fakti teada seoses häkkeritest, häkkimisest ning kõik sellega seonduvad tegevused. Minule on jäänud varasemalt mulje, et häkkimine on pigem halvustava iseloomuga sõna, kuna väljedab pigem pahatahtliku tegevust, nagu näiteks röövimine, varastamine aga tegelekult on nad peaaegu "maailma-päästjad". Omas võtmes muidugi, kuna häkkerid aitvad luua uut maailmapilti/koodi, et järgmistel häkkeritel oleks hea tulevik ning parem elu.

Autor suutis omas sõnas luua häkkeritest kuidagi väga ülistatud pildi, et häkkerid on probleemide lahendajad, omamoodi tegelased, kes ei tunne igavust ja kes naudivad vabadust piisaval määral. Kõlab imeliselt eks?

Raymond toob välja ka pidepunktid, kuidas tuleks alustada oma teekonda häkkerina - milliseid keeli esmaseks selgeks saada ning kuidas olla oma valdkonnas ühiskondlikult aktiivne ning lahke.

Artikkel oli põnev, huvitava nurga alt lahendatud ning arukas, tuues välja palju näiteid, soovitusi ning julgustussõnu.

Comments

Popular posts from this blog

Nädal 11

Nädal 9

Nädal 7